Nakon što je Šerif šokirao Real Madrid

Radeljić za Bljesak : Osjećaj nakon pobjede je neopisiv

Moldavci su za sada najveća priča Lige prvaka i bez obzira na to što naprave u nastavku sezone to će vrlo vjerojatno i ostati.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2021. u 13:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je kao dječak u Novom Travniku, nastavio se kao igrač graditi kroz Vitez odnosno Zrinjski. Nakon dvije godine u Zrinjskom, sljedeća postaja je bio Stuttgart koji je u to vrijeme bio drugoligaš. Iz 2. Bundeslige vraća se u Osijek, pa onda na posudbu u Široki Brijeg. Još dok je igrao na Pecari, u Gradski vrt je stila ponuda Šerifa. Osijek je iskoristio ugovornu klauzulu i povukao svoga braniča. Šerif naravno na ovim prostorima nije nepoznat, to je klub koji već godinama gledamo u pretkolima europskih klupskih natjecanja.

Na početku ove sezone je moldavska momčad trebala biti samo jedan prepreka Zvezdi prije okršaja s Dinamom kako su to priželjkivali mediji na ovim prostorima. Međutim, Stjepan Radeljić i njegovi suigrači su pokvarili planove. Prvo jednim, pa drugima. Ušli su po prvi put u jednu od skupina Lige prvaka. I to onu gdje su Real Madrid, Šahtar i Inter. Sa šansama skoro nikakvim.

I onda su u prvom kolu sredili Šahtar nakon čega je stiglo jedno od najvećih iznenađenja u povijesti Lige prvaka ikada. Šerif je u gostima pobijedio ni manje ni više nego Real Madrid. I to golom Luksemburžanina Sébastien Thilla u posljednjim trenucima utakmice, igrača koji je samo prije godinu dana postao profesionalac.

Transfermarkt je momčad Reala procijenio na 783,5 milijuna eura, Intera na 573,3 milijuna eura, Šahtara na 183,8 milijuna eura. Vrijednost Šerifa je samo 11,68 milijuna eura. Ali nije sve u lovi. Dan nakon povratka u Moldaviju, Bljesak.info je prozvao, Stjepana koji ipak nema minutažu u Europi, kao u domaćem prvenstvu.

Kreirali ste veliku senzaciju, završili ste na naslovnicama, kakav je osjećaj?

- Osjećaj je naravno neopisiv, pobijediti prvo Šahtar, pa nakon toga jedan Real Madrid u Madridu, momčad koja je toliko puta osvajala Ligu prvaka, jednu od najboljih na svijetu je svakako poseban, međutim za veliko slavlje nema vremena okrećemo se novim iskušenjima, novim utakmicama.

Kada je počela sezona i kada ste krenuli u kvalifikacijama jeste li i mogli sanjati da će stvari razvijati ovako?

- Sigurno da nismo očekivali da će stvari razvijati na ovaj način, išli smo ono iz utakmice u utakmicu i tek nakon eliminacije Crvene Zvezde smo bili svjesni što radimo. Postali smo svjesni prilike koja nam se pruža, da se kvalificiramo u Ligu prvaka što smo na našu radost na kraju i napravili.

Sada kada vas je upoznala još bolje nogometne Europa, mnogi će reći kako imate puno stranaca u momčadi, što je naravno točno, jednako tako će tvrditi kako ste potrošili jako puno novca, međutim transfer politika Sheriffa je specifičan. Novcem se ne razbacujete.

- Upravo tako. Skauting služba je stvarno dobra, ne troši se puno novca a dovode se igrači iz cijelog svijeta koji su željni dokazivanja i mislim da su stvorili odličnu skupinu igrača koja je to dokazala i posljednjom utakmicom u Madridu.

Nakon dvije velike pobjede u prva dva susreta, sada će se od vas očekivati puno više. Hoće li se momčad znati nositi s pritiskom jer nikada do sada niste bili u ovakvoj situaciji.

- Mi igramo rasterećeno jer smo svoje ciljeve ostvarili. Ima tu naravno pritiska, ali vjerujem da ćemo se znati nositi s istim i vjerujem da možemo biti još bolji u narednim utakmicama.

Na kraju kako si zadovoljan s formom, minutažom, kakav je način života. Jesi li se uspio prilagoditi ?

- Zadovoljan sam minutažom, uvijek može bolje naravno i nadam se da će za mene biti još više minuta u Ligi prvaka. Što se tiče načina života on je dosta sličan kao i u BiH, tako da nisam imao problema s adaptacijom. Snašao sam se dobro i za sada sve ide u najboljem redu, kaže na kraju razgovora za Bljesak.info nekadašnji mladi reprezentativac BiH, Stjepan Radeljić.

Milsami i Sfîntul Gheorghe su naredni protivnici Šerifa u domaćem prvenstvu, a onda slijedi novo iskušenje u Ligi prvaka, protivnik je Inter u Milanu. Momčad je 17 utakmica u svim natjecanjima bez poraza, u Europi od posljednjih deset utakmica ostvarili su osam pobjeda uz dva remija. Za sada su najveća priča Lige prvaka i bez obzira na to što naprave u nastavku sezone to će vrlo vjerojatno i ostati.

Kopirati
Drag cursor here to close